De websites met de beste handleidingen

Ben je een doe-het-zelver en vind je het fijn om zoveel mogelijk klusjes zelf uit te voeren? Of koop je graag de nieuwste technologische snufjes op de markt, maar kan je er niet altijd evengoed aan uit? Dan is het handig om te weten op welke sites je het best terecht kunt om de gepaste gebruiksaanwijzing van het apparaat te vinden, zodat je eindelijk weet how-to. Misschien denk je wel: Dat zit toch bij het apparaat?, en ja dat is zo! Maar gebruiksaanwijzingen zijn blijkbaar dingen die makkelijk zoek geraken en dan is het handig dat je de gebruiksaanwijzing ergens kunt terugvinden. Daarnaast is het ook mogelijk dat je bepaalde apparaten tweedehands aankoopt, maar dat er geen gebruiksaanwijzing meer bij zit. Wat de reden ook is, vroeg of laat komt zo’n site zeker en vast van pas!

De 5 beste sites met handleidingen

Om het jou gemakkelijk te maken, hebben we de 5 beste sites met gebruiksaanwijzingen even op een rijtje gezet, zo spaar je zoekwerk uit en wanneer je uitgevist hebt how-to kan je dus meteen verder klussen!

gebruikershandleiding.com

Deze site is handig in gebruik. Wanneer je op deze site terecht komt kan je al meteen aan de hand van het merk en het type van toestel, de gepaste gebruikshandleiding terugvinden. De site geeft ook suggesties van zodra je een letter hebt ingetypt. Moest je toch nog niet weten hoe het werkt, dan is er een handig filmpje beschikbaar die je precies toont hoe het moet. Een ander voordeel van deze site is dat hij maar liefst meer dan 850 000 gebruikershandleidingen bevat, een hele grote kans dat de gebruiksaanwijzing die je zoekt er bij zit!

gratishandleiding.eu

Deze site biedt naast gebruiksaanwijzingen, ook recepten en allerlei andere info. Op deze site druk je dus eerst op de knop handleidingen links bovenaan, vervolgens zoek je het gewenste merk in de lijst en dan de taal. Dit is het grote voordeel van deze site; op deze site vind je gebruiksaanwijzingen in de meeste talen terug. Dat is erg handig wanneer je een andere moedertaal dan het Nederlands hebt of wanneer je gebruiksaanwijzing niet in de gewenste taal werd meegeleverd.

www.handleidi.ng

Op deze site zoek je de gebruiksaanwijzing per categorie. Eerst zoek je de categorie van het apparaat op, en nadien zoek je in de lijst naar het toestel, vervolgens merk en als laatste het type. De gebruiksaanwijzing is relatief makkelijk om te vinden, maar het vinden van de gepaste gebruiksaanwijzing verloopt niet even snel als op sommige andere sites. Een voordeel is dat er telkens foto’s bij staan afgebeeld, zodat je de gepaste gebruiksaanwijzing kunt vinden ook al weet je niet exact meer welk type het is en het niet op het toestel staat aangeduid.

www.handleidingkwijt.com

Ook hier ga je opzoek naar de gepaste gebruiksaanwijzing door te scrollen door een lijst van categorieën, merken en types. Deze website biedt wel een brede waaier aan categorieën, zo kan je hier bijvoorbeeld ook gebruiksaanwijzingen vinden voor speelgoed, persoonlijke verzorging, spelletjes, enzovoort.

www.handleiding.nl

Deze site is handig in gebruik, maar biedt een beperkt aanbod aan gebruiksaanwijzingen. Hierop kan je terecht als je snel een gebruiksaanwijzing wilt vinden van merken zoals DJI, XIRO, Sony, OnePlus,GoPro, enzovoort.